Recensies

Mijn restaurant. Sabine Vermeiren: “Kijk nu al uit naar bekende gezichten”

Nu de heropening van de horeca in zicht komt, tipt een journalist of columnist van deze krant elke dag zijn of haar favoriete restaurant.
HLN Redactrice Sabine Vermeiren kiest voor bistrobar De Jachthoorn in Hoogstraten.

Sabine Vermeiren 05-05-21

Kiezen is verliezen, het zal op 8 mei niet anders zijn. Als ik kon, ik koos ze allemaal. De Pazzo in Antwerpen voor de tataki van zalm. Stadsgenoot Bar(t)-à-Vin voor het art-deco-interieur. De Statie in Brecht voor de nostalgie. Otomat voor de sympathieke bierkaart. Snelwegrestaurant Lunch Garden in Minderhout voor het instant vakantiegevoel. De Pizza Hut voor de glimlach van mijn kinderen.

Maar ik moet kiezen en dan kies ik De Jachthoorn in Hoogstraten. Een bistro, degelijk in z'n soort, met een kaart die misschien niet uitblinkt van de originaliteit, maar dat hoeft ook helemaal niet. Ik zal er naartoe rijden met de fiets, want de wijn is er goed, er valt iets te vieren en waarom eigenlijk ook geen pousse-café achteraf? Van sommige gewoontes hoop je dat ze corona overleven, en alstublief please, laat dat bij De Jachthoorn dan het huisgebakken brood zijn, dat vooraf op tafel komt met grof zout en goeie boter. Mijn hoofdgerecht zal zoals wel vaker een suggestie zijn - beste chef, dat mag iets met asperges zijn - al maakt het ook niet zo uit, met een keuken die eigenlijk nooit teleurstelt. 

Dat ik buiten zit - pardon, zal moéten zitten - beschouw ik in alle opzichten als een bonus: ik ken niet zoveel van kerken, maar dat die ene tegenover De Jachthoorn toevallig de schoonste van Vlaanderen is, weet ik wél. De bekende gezichten met wie ik ongetwijfeld het terras zal delen en die ik een jaar heb moeten missen - het blijft per slot van rekening m'n thuisstad - is dan de kers op de taart. Al mag dat, beste chef, ook gewoon een moelleux zijn of nog beter een dame blanche met warme chocoladesaus, merci en bedankt.

Bistrobar De Jachthoorn, opent terras op 8 mei
Vrijheid 202, 2320 Hoogstraten
03/314 36 13
bistrobar.be

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zeer erg bedankt voor de fantastische ontvangst bij u in de zaak  gisteren !!

Alles is schitterend verlopen en er was veel interesse voor ‘ De Jachthoorn ‘ van onze docenten en medecursisten, die onze keuze en uw manier van werken stevig konden appreciëren.

Wil je ook Seppe en uw team bedanken voor de zeer vriendelijke en professionele, snelle verwerking van de opdracht ?

Voor ons valt er nu een pakje stress weg, maar Hoogstraten heeft zeker een plaats in ons hart veroverd, als de gelegenheid zich voordoet hebben we alvast een vaste stek voor de culinaire zijde van het leven.

Nogmaals een dikke merci,

Tot ziens of tot hoors, mails,

Vele groeten,

Philip, Geert, Siska en Lieve (zondag 3 februari '19, opleiding 'reisleider')